luni, 19 iulie 2010

09 MĂDĂLINA MANOLE

15 iulie 2010
Aseară în aer liber a fost lansat noul album al Mădălinei.Această lansare a avut loc chiar de ziua artistei. Cu un look nou şi un sound complet transformat,  lipsit  total de acordurile parcă prea lejere ale muzicii ei uşoare de debut noile melodii  sună bine în marea lor majoritate.
În mod deosebit mi-au atras atenţia câteva piese de rezistenţă  care sigur o vor propulsa pe noua Mădălina pe primele locuri în clasamentele interne şi de ce nu internaţionale.Versurile melodiilor se ridică la altitudinea muzicii fiind clare şi sugestive oferind prin conţinut  lecţii de iubire, speranţă şi suferinţă.Audienţa de altfel numeroasă a fost în delir tot timpul concertului mii de oameni aclamând frenetic şi cerşind bisurile pe care interpreta le-a oferit la sfârşit cu generozitate în mai multe rânduri.Abordând un stil dinamic şi profund cu linie  melodică clară şi bine închegată susţinut de o voce cultivată, când suavă când puternic guturală dar originală şi cristalină cîntăreaţa a intrat definitiv în categoria grea a interpretelor adevărate  pe care ni le-a dăruit cu greu scena muzicii de gen din ţara noastră.A trecut în sfârşit după multe frământări şi căutări de partea elitei care îi aparţine lui Dida Drăgan, Laura Stoica, Elena Cârstea,Loredana, Silvia Dumitrescu sau Mihaela Runceanu. printre singurele capabile de astfel de performanţe vocale.
Schimbarea la faţă este aproape totală, fata cu părul de foc transformându-se din păpuşa răsfăţată a scenei într-o interpretă de calibru. Nu ştiu cum a fost posibilă această transformare radicală dar sunt convins că Petru Mircea soţul şi partenerul  Mădălinei cunoscut  sunetist şi pianist are un rol major fiind printre puţinii care cunosc mult căutata reţetă secretă a succesului .
Niciodată in România nu a fost lansat cu o asemenea audienţă şi fast discul vreunei trupe sau interpret. Mass-media  apreciază in corpore schimbarea la faţă a proaspetei mămici. Cu pasiune , dragoste şi muncă orice performanţă este posibilă când eşti înconjurată de iubire şi talent.Într-un interviu acordat anterior cântăreaţa  marturisea că soţul îi pusese anticipând succesul noului album întrebarea :
-Oare vei rezista de atâta fericire ?
"O 9 Mădălina Manole" este rezultatul a doi ani de muncă şi "multă dragoste pentru muzică", după cum spune însăşi artista.
 Ai făcut ţara să plângă dragă Mădălina !


Cam aşa ar fi stat lucrurile dacă nu apărea mârşava şi parşiva depresie care fără tratament nu trece bolnavul transformându-se într-o bombă cu ceas.Un om fără experienţă în astfel de situaţii cum era Mircea nu înţelege nimic din ceea ce se întămplă în jur fiind contrariat de comportamentul ciudat al partenerei ale cărei sentimente obiceiuri si preferinţe se transformă inversându-se radical şi inexplicabil fără voia ei.Episodul psihotic poate fi fatal fără tratament medical de specialitate.Problemele trecutului lasă de multe ori în urmă gropi adânci în conştiinţa umană, deschizând prăpăstii greu de traversat.
Câteodată visul devine realitate. Bine ar fi dacă realitatea obscură ar rămâne mereu doar un vis urât.