luni, 22 februarie 2010

mutati aleea - mutati zapada

Odata candva in  vremuri imemoriale, pe  cand activistii de partid mai intai faceau facultatea si abia dupa aceea liceul iar cei mai constiinciosi dintre ei ajungeau primari sau prin serviciile de contrainformatii din uzine si unitati militare eu faceam armata in insorita Braila meleag ce l-a dat literaturii romane pe Panait Istrati un mare scriitor roman devenit din saracie francez..
Si dupa cum spuneam, in tara crivatului inca nerapus eu faceam tarasuri si salturi inainte fara rost cu niste baieti destepti in spinare care nu aveau altceva in plus fata de noi decat niste table pe umeri si se numeau locotenenti si capitani.Sa traiti cu mana pe cascheta.. Mama lor.Vina noastra era ca din pacate mama noastra ne facuse fara voia noastra bucuresteni si mai si reusisem la facultate ca sa facem armata la TR adica termen redus.Aveam toate motivele sa fim fututi si storsi de mai marii locului unde trebuia sa mancam si sa dormim vreme de 9 luni fara voia noastra.Comandantii nostri directi ,doi indivizi cu nume porcine Vieru si Ipate unul negru chiar cioroi iar celalalt alb chiar albinos intr-o zi dupa ce ne-au dotat cu cazmai si tarnacoape ca mantai deja aveam ne-au transportat spre mijlocul unitatii militare  si acolo am  primit comanda suprema..si halucinanta.......Muu.-.tati ALEEA !Si ne-am apucat sa mutam pe bucati aleea dar nu prea aveam unde sa o ducem iar munca era covarsitoare si fara rost.Daca ne baga si ceva motorina in cur deveneam buldozere dar probabil ca motorina in '82 era rationalizata pe cartele si nu aveau la magazie.
Timpul a trecut. Octavian Paler un alt mare scriitor roman moare scarbit de clasa politica. Vremurile si oamenii s-au schimbat iar acum prostia din politie si armata trece in partea politic civila..Acum  generalii trimit ajutoare pentru milionarii din Tahiti si nu pentru napastuitii in urma cutremurului din Haiti de care stiu si copii de 2 ani  motivand ca ce mare diferenta intre Tahiti si Haiti doar doua litere. Chirurgii s-au lasat de meserie pentru ca e dificila si au devenit primari. Acum, dragii mei in aceste vremuri tulburi copii invatatilor si capitanilor de atunci au devenit generalii sau primarii de acum .
Comanda suprema a vremurilor in care ne facem ca traim a fost data de chirurgul major primar dupa zapada care a cazut in ultima vreme din Bucuresti si pana la. Braila.. Muuu.-.tati zapada !
Nu stiu ce om normal la cap isi poate inchipui ca sutele de mii de tone de zapada cazuta fie ea si toxica  pot fi mutate la gropile de gunoi din jurul Bucurestilor.Ba am auzit ca a dat si ceva amenzi ca nu i-au fost respectate ordinele.Dar mutantii sunt peste tot,chiar si la Constanta si probabil ca urmatoarele comenzi vor fi de genul muta-ti marea, muntii, padurile,ciorile si aduce-ti flota inapoi.Ca de comanda politica muta-ti bordurile m-am cam saturat.

In rolurile principale au jucat urmatoarele personaje : sorin oprescu ,mazare ,basescu lista ramane deschisa

Un comentariu:

  1. Imi aduc si eu aminte de o astfel de intamplare-solutionata dramatic as putea spune pentru dl.colonel,,,,era tot in anii 80,cand studentele erau obligate sa faca armata-de fapt nu era chiar asa de rau, altfel de regim comparativ cu baietii insa sincer nu erai eram mereu dispusa sa imbrac uniforma aceea. Intr-o zi de iarna ma duceam la sediul nostru, imbracata cu uniforma aceea groasa care ma facea sa ma simt cam ca un gogosar verde. Il tineam de mana pe prietenul meu si ne faceam planuri sa ne abatem nitel pe la o pizza, flecaream si fluturam o punga de plastic in care era caciula-nu as fi pus-o pe cap niciodata! Deodata ne intalnim cu un colonel care era responsabil cu studentele, ce m-a luat repede la intrebari de ce nu port caciula:incropesc la repezeala o minciuna cum ca este prea mare si ma duc sa o schimb, dar dl. extrem de important ordona sa ma intorc acasa,,,foarte tare, excelent, o luam in sens invers, dar tolomacul nu are de lucru si se opreste sa ne arate cu degetul: uite, uite, se tin de mana!!! de parca in asta ar fi stat securitatea tarii-asa ca obraznica si nonsalanta ma intorc si arunc priviri sfidatoare. Urmarea? Nu cred ca stiu exact cand a alergat-nu l-as fi crezut in stare - si a inceput sa ma traga de mana, sa ma duca la comandament;nu mai trebuie sa spun ca era cam rau,,,, pentru carierea mea. Asa ca m-am trezit la mijloc, trasa intr-o parte si alta, intre el si prietenul meu, o scena rara pentru timpurile acelea, mai ales ca la ora 9 a.m. lumea nu prea era pe strada ci la serviciu. Normal ca au aparut totusi cativa oameni care nu au fost impresionati de ce mare greseala facusem, ba chiar insistau sa ma lase sa plec; ca din pamant au rasarit niste baieti veseli care m-au eliberat, ne-au spus sa fugim si l-au inconjurat pe viteaz,,,ultima imagine, prinsa cu coada ochiului, in fuga, imi arata un colonel umilit, cu cascheta cazuta si aruncat in cerc de acei baieti,,,no comment sau poate doar: cine seamnana vant culege furtuna!

    RăspundețiȘtergere