sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Tiriac il imita pe Ceausescu


                                                                                                     Tot asa or fi fost botezati Tiriac, Nastase fostul premier si altii ca ei ?
Marele Vanator Ion Tiriac are aceleasi metode de vanatoare cu cel mai mare vanator Nicolae Ceausescu.
Am inteles ca in mod normal un vanator care se respecta trebuie sa isi asume riscuri dar sa si lase o sansa vanatului sa scape.
Am vazut imagini infioratoare la televizor cu zeci de mistreti insirati ca sardelele unul langa altul dupa ce practic au fost pusi la zid.Metoda clasica si onesta de vanatoare este cu haitasi si caini iar animalele vanate si haituite mai au sanse.Dar sa inchizi mistretii ca pe o turma si sa le dai drumul direct in fata gloantelor e deja crima cu premeditare.Din cate stiu un adevarat vanator nu impusca animalul nici cand vine sa se adape dar Tiriac Ceausescu stie doar sa apese pe tragaci.
Spre sfarsitul carierei Ceausescu devenise aproape senil oare Alzheimerul a inceput sa il muste si pe Tiriac ca a ajuns si el cam tot pe acolo.
Inainte de vanatoare se pare ca a fost si un incident aviatic Avionul a iesit pe camp, iar trenul de aterizare s-a rupt. Tiriac este celebru pentru partidele de vanatoare pe care le organizeaza in Judetul Bihor, la care partenerii de afaceri straini sau romani fac adevarate carnagii, mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. De data aceasta, porcii mistreti au fost aproape sa scape si sa isi ia rabunarea de sange.
 Se pare ca devenit un obicei ca omnipotentii vremurilor sa faca prapad . O fi de la foame saracii .
 ISTORIC -În 2005, Năstase a împuşcat 24 de mistreţi 

Istoria vânătorilor organizate de Ţiriac la Balc începe în 2005, în ianuarie, când miliardarul şi-a deschis domeniul din Bihor cu 185 de mistreţi împuşcaţi. Fostul premier Adrian Năstase a fost „încoronat“ cel mai bun vânător după ce a culcat la pământ, singur, 24 de exemplare



  •  În 2006, VIP-urile invitate au împuşcat 200 de mistreţi, iar în 2007 vânătoarea de la Balc a reunit oameni de afaceri români şi străini, precum şi numeroşi politicieni. Numărul mistreţilor ucişi a trecut de 180.
  • Anul trecut, vânătoarea de mistreţi organizată la Balc de Ion Ţiriac a fost cu adevărat ţinută departe de ochii presei, la fel ca şi ediţia din acest an.

   Ce fel de vanatoare mai e si asta si ce placeri sadice poti sa ai ucigand pe banda rulanta ca la abator ?
 Traim cu obsesia permanenta ca puterea banului iti permite totul uitand ca orice distractie are si o limita a bunului simt si ca orice lupta trebuie sa ofere sanse egale ambelor tabere vanat si vanator. Altfel e ca la luptele de caini unde unul dintre animale are botul legat.
Nu vreau sa cer imposibilul dar fac o trimitere catre tainele poeziei lui Nicolae Labis MOARTEA CAPRIOAREI.