duminică, 25 septembrie 2011

Dac plângând la Muzeul Ermitaj. Statuile dacilor.


Din nou, şi din păcate realizez că trăim ca popor român într-o ignoranţă totală vizavi de adevărul istoric. Chiar nu ne mai interesează nimic în afară de existenţa limitată şi anostă pe care o ducem zi de zi?
Mulţumită unui  tânăr, român adevărat, care a avut totuşi norocul să-şi facă studiile la Sorbona beneficiind pe lângă pasiune  şi de nişte uşi deschise pe care ţi le oferă prestigiul unor academii adevărate, s-au descoperit 130 de statui de daci care au cucerit lumea muzeelor de pe glob cu frumuseţea şi înţelepciunea lor antică. Acest tânăr se numeşte Leonard Velcescu şi a adunat din toată lumea, in teza lui de doctor in studiul artelor,pe care a sustinut-o  la Sorbona,130 de statui de nobili daci. De ce acest lucru nu a reuşit să îl facă, spre exemplu Academia Română de la înfiinţare şi până astăzi. Oare instituţiile statului nu au ele, în primul rând această obligaţie de a descoperi istoria ţării noastre aşa cum a fost şi nu aşa cum  vor alţii să fie?
Pe lângă această descoperire a unui puşti cu suflet de român, care pentru o instituţie a statului efortul ar fi echivalat cu un simplu inventar arheologic, a rămas o mare întrebare care se poate constitui în cea mai importantă descoperire arheologică actuală deşi, ironia sorţii, aceste statui zac de 2000 de ani pe alte meleaguri." Desigur aceasta superioara si noua descoperire spre curajoasa cercetare a civilizatiei dacice ,pune multe intrebari serioase.Este clar , insa ,ca Traian a aratat Romei cu argumente solide ca a biruit pe unul din cele mai mari popoare ale lumii,inaltimea si desavirsirea Columnei, cea a Tropaemului de la Adamclisi, cantitatea uriaşă de aur dacic, care a transformat pentru multe luni Roma intr-un oras al desfatarilor pe degeaba ,constructiile uriase de la Roma realizate nu numai de Traian dar si de Hadrian etc. Cele peste 130 de statui de nobili daci ,adunate de Leonard Velcescu,vin sa confirme acest construit informational al imparatului Traian ,dar pot sa mai lumineze inca o taina.Nu cumva aceste statui (inclusiv trei ale lui Decebal) sint prada de razboi? Nu cumva maretele plinte si coloane de andezit de la Sarmisegetuza Regia( 60 +60 + 15= 135 ) sint urmele locurilor unde au stat acele statui?Autorul acestor rinduri recunoaste sincer ca si lui ii e greu sa creada in propria lui ipoteza .Dar el stie ca facerea unui monument de trei metri (plus fundamentul) costa chiar si azi (cu atitea tehnologii la dispozitia artistului) in jur de 100000$. Si o aritmetica senzationala iese la iveala :"130X100000=13.000.000$".Nu e mult petru USA, FRANTA sau GERMANIA dar pentru Roma era foarte mult si deci inca o aritmetica se cere realizata : compararea numarului de statui de nobili daci cu cele ale lui Cezar sau Traian!
     Cioplirea a 130 de statui de daci este insa o lucrare total imposibila pentru Romania de azi care are pentru marele rege BUREBISTA doar un bust la muzeul Armatei ( si ulterior o statuie la Orastie! nota mea!) ,regele tarii din sud estul Europei, necucerita de Cezar .Or ,o prada de razboi format si din 130 de statui de nobili daci ,ciopliti perfect din marmura de diferite culori, ar fi demonstrat Romei ca Traian ( si nu Cezar sau Augustus)a biruit nu un oarecare popor "necioplit si agramat" ,ci pe unul din cele mai desavirsite popoare ale lumii de atunci. Confruntarea fizico-chimica a materialelor din care s-au facut statuile de la Roma (si din alte tari: Siria, Libia, Marea Britanie, SUA, Franta) cu materiale din zona Devei pot spulbera usor ipoteza noastra ,dar spulberarea acestei ipoteze nu poate schimba in nici un fel maretia celei mai enigmatice civilizatii antice ,construita de stramosii nostrii daci in muntii priporosi ai Suryanului. Omologarea celor 130 de statui cu faptele istorice si tehnologice ale dacilor nu intirzie si nu va intirzia."(citat http://enciclopedia-dacica.ro/inedite/130_statui.htm)

Fiind atras de privirea unui nobil dac ce mă privea cu o expresivitate ieşită din comun am descoperit şi eu ceva fenomenal ce până acum nu a apărut prin cărţile de istorie, am văzut un bărbat puternic, înţelept, cu mâinile tăiate şi cu ochii în lacrimi. Acest dac plânge la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg. Măriţi imaginea să-i vedeţi lacrimile şi să observaţi în amănunt această capodoperă.
Cum a fost posibil ca atâta vreme să nu ştim acest lucru, să nu se ştie de existenţa lui şi să nu i se observe lacrimile probabil amare. Din păcate, dacii noştri sunt şi în vremurile pe care le trăim, probabil încă, tot o pradă de război. Singura soluţie normală ar fi readucerea lor cu low-cost pe tarâmul natal şi rezidiţi pe soclurile de la Sarmisegetuza de unde au fost furaţi,retezaţi, dezrădăcinaţi.Privirea acestei statui parcă e vie şi ne priveşte încercând să ne vorbească. Nu cred că romanii ar fi sculptat lacrimi pe chip de înţelept dac iar în altă ordine de idei nu văd de ce ar fi executat sute de statui de daci.