miercuri, 29 ianuarie 2014

ŞTIRILE SERII

de  
Din ciclul 
“Când un deştept se naşte, o sută de proşti au învăţat deja să vorbească” 
vă prezentăm

ŞTIRILE SERII


Stimaţi telespectatori, bună seara, în continuare vă prezentăm cele mai importante evenimente ale zilei.

Cod galben-deschis în toate judeţele ţării. La Bucureşti a nins treizeci de minute începând cu orele 11 ale dimineţii, situaţie care a impus închiderea de urgenţă a tuturor şcolilor din capitală, cu copii şi profesori înăuntru. Din spirit de solidaritate studenţii a trei universităţi au intrat în grevă generală pe întreaga perioadă a sesiunii de examene.

Azi-dimineaţă mai multe maşini au rămas blocate ore întregi deoarece şoferii lor şi-au rătăcit cheile prin casă. Primul ministru a ordonat mobilizarea generală a armatei pentru rezolvarea acestor cazuri disperate. După opt ore de luptă cu traficul din centrul capitalei, maşinile tractate de TAB-uri şi şoferii acestora au ajuns în sfârşit la serviciu. 

La Timişoara, o pisică s-a urcat pe acoperişul Operei Naţionale de unde nu s-a mai putut coborî. Nenorocirea bietului animal a atras mai bine de trei sute de cetăţeni în piaţa Victoriei care la orele prânzului au pornit un miting de protest contra măririi preţului la carburanţi. Din păcate intervenţia celor de la Smurd a dus la secţionarea pisicii în bucăţi din cauza elicei elicopterului. Vă avertizăm că urmează imagini şocante.

Două autospeciale cu trei echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările toată după-amiaza ca să stingă un incendiu iscat în curtea magnatului Cristian Ţânţăreanu. Acesta, vizibil afectat de cele întâmplate, striga la reporteri şi la echipajele de salvare că vrea doar să pună nişte carne la grătar, de ziua nepoţelului Valentin. De-abia după şase ore de efort continuu, omul de afaceri a renunţat şi a intrat în casă.

Inconştienţa autorităţilor şi urmările ei! V-am prezentat săptămâna trecută situaţia revoltătoare de la Sf. Gheorghe unde mai multe persoane s-au accidentat alunecând pe gheaţă şi au ajuns la spital. Sub presiunea scandalului mediatic iniţiat de postul nostru de televiziune, primăria a amendat astăzi cu suma 500 de mii lei conducerea patinoarului, pentru că nu a împrăştiat deloc material antiderapant. 

La Galaţi, trei echipaje de descarcerare s-au luptat ore în şir pentru eliberarea unei domnişoare dintr-o cuşcă improvizată care atârna de tavanul unui binecunoscut club de noapte. Echipa care a câştigat a primit de la organizatorii evenimentului bilete gratuite pentru următorul spectacol.

Tragedie pe DN1. Doi şoferi de tir s-au ciocnit frontal pe când încercau să intre în singura toaletă a benzinăriei Petrom de la Km 104, situaţie care s-a soldat cu lovituri şi agresiuni verbale extrem de grave. Poliţia a intervenit în timp record la faţa locului, arestând urgent pe cei doi indivizi implicaţi în coliziune, iar trei martori oculari aflaţi la pisoare au fost duşi la secţie pentru declaraţii.

La Cluj, jandarmeria oraşului a primit ajutorul poliţiei rutiere şi a două unităţi antitero pentru a controla miile de creştini dezlănţuiţi de la catedrala ortodoxă, adunaţi aici pentru a atinge moaştele Prea Sfintei Filofteia. Luptele de stradă au pornit de la două octogenare care au încercat să se bage în faţă pe motiv că nu mai au mult de trăit. Organele de ordine au intervenit prompt punându-le cătuşele şi culcându-le la pământ împreună cu alte câteva zeci de evlavioşi care se aflau în apropiere. Au urmat o serie de proteste din partea populaţiei civile, la care jandarmeria a răspuns cu gaze lacrimogene, lovituri de baston şi focuri de avertizare. Înalt Prea Sfinţia Sa Mitropolitul Ardealului a ieşit în stradă pentru a calma spiritele, dar în câteva minute a dispărut fără urmă, iar singura informaţie obţinută de reporterii noştri de la un poliţist de sector a fost, cităm "Popa a încurcat-o. E la bulău."

În continuare Meteo:

Stimaţi telespectatori, oameni buni, iubiţii mei, pentru numele lui Dumnezeu! Es-te po-lei pe stra-dă. V-am spus şi ieri şi alaltăieri şi în fiecare zi de două luni încoace. Poleiul ne pândeşte de peste tot. Nu mai circulaţi cu maşina, nu mai călcaţi pământul cu picioarele. Nu mai ieşiţi din casă, toată lumea dă vina pe autorităţi, dar nimeni nu-şi dă seama că un pas greşit duce la ruperi de ligamente, capete sparte, paralizie şi bineînţeles moarte. Şi apoi tot voi protestaţi şi vreţi despăgubiri. Eu sincer nu vă mai înţeleg şi în curând voi renunţa să-mi bat gura de pomană. 
Într-adevăr, zic gurile rele, mai ales cele de la INMH, că mâine temperatura nu scade sub minus10 grade la umbră, avem cer senin iar vântul nu bate, dar eu vă avertizez să nu puneţi botul la tot ce auziţi. Situaţia e foarte simplă: dacă un nebun udă trotuarul cu furtunul, sau pune gheaţă pisată sau unge cu săpun, că aşa i se năzare lui, că e nebun, imediat scade coeficientul de frecare şi piciorul alunecă, deci şanse foarte mari de accident. Staţi mai bine în pat, beţi apă de la robinet şi nu mâncaţi pentru că vi se termină proviziile şi nimeni nu se riscă să vă aducă altele, ascultaţi ce vă spun măcar acum în ceasul al doisprezecelea. Dacă totuşi trebuie să ieşiţi în stradă, mergeţi în patru labe, e singura scăpare, aţi văzut vreo vacă să se împiedice? N-aţi văzut. Aşadar, mergeţi ca vacile, în coloană, liniştiţi, chiar şi la lucru dacă şeful face o tragedie din asta, şi totul va fi bine. La revedere!

Stimaţi telespectatori, acestea au fost cele mai importante ştiri ale serii. Urmează filmul „Deveşelu – începutul celui de-al treilea război mondial”, regia Şerban Puiu. 
Vă dorim vizionare plăcută şi o seară frumoasă! 

http://www.poezie.ro/index.php/prose/14043168/Rom%C3%A2nia_la_un_pas_de_anihilare!