duminică, 21 februarie 2010

Pompierii smurd

De fiecare data cand vad si aud sirena stiu ca cineva e pe moarte.


Bizonii stau ca bolovanii la stop.Asculta muzica si bat nervosi din picior.Injura tot ce misca si trece pe langa ei..Pe langa ei incearca, cu greu sa treaca o salvare rosie pe care scrie pompierii smurd interventie rapida.Probabil ca marea majoritate a soferilor din trafic se simt agresati de insistenta si zgomotul celor de pe salvare.
-Astia de unde au mai aparut ca nu mai ai loc de salvari in orasul asta,mormaie un sofer ursuz.
Dar Smurdul nu aude si nu vede doar zboara.Au primit inca o urgenta cu cineva grav bolnav care a incetat sa respire sau un alt accident grav.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acum 3 luni am chemat salvarea Puls. Tata era grav bolnav . Au venit dupa 3-4 ore au aplicat tratamentul au luat banii si au plecat ca gandul.A doua zi tata avea dureri insuportabile.Dau telefon si doctorita  care venise cu pulsul mai inainte ma linisteste ca e normal si ca durerile sunt datorita revenirii functiilor vitale ale organismului.Dupa zece minute tata nu mai respira.Sun din nou si intreb ce sa fac.Imi spune sa fac masaj cardiac.Tata deja nu mai era.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.Apel....In cinci minute de la apel apare salvarea rosie Smurd. Eu stiam ca totul este pierdut dar baietii imbracati in rosu nu vroiau sa accepte ideea asta a mea si au mai sperat inca un sfert de ora intr-o minune. Au incercat tot ce era omeneste posibil sa il salveze, de parca era tatal lor..Dar minunea nu a venit. Era deja mult prea tarziu ca sa se mai poata face ceva. Boala grava, si doctorii dinaintea lor fixasera capcane ale mortii de neocolit. Nu puteau accepta gandul mortii si am vazut la ei speranta curajul si tineretea in lupta cu imposibilul. Cand au trebuit sa constate decesul, erau storsi si deprimati. Pierdusera inca o batalie in fata mortii iar acest fapt pentru ei este inacceptabil. Au plecat cu  lacrimi de transpiratie pe fruntea lor ce devenise rece cristal.
Acum cand vad smurd-ul, salvarea rosie a carei sirena urla in continuu stiu ca cineva se zbate la cinci minute de mine intre viata si moarte...................
Dati-va la o parte.