joi, 25 februarie 2010

Moartea vine in discoteci

De la Moxa la....................... Veszprem 
Ce poate fi mai distractiv cât eşti încă tânăr decât atmosfera electrizantă dintr-o discotecă ? Muzica te învăluie, luminile se refractă cu transparenţă prin băuturile frumos colorate, tot ce este alb se aprinde cu fosforescenţa vernil berea şi cola curge încontinuu iar DJ-ul întreţine buna dispoziţie.Sirenele lui Circe se unduiesc ca şerpoaicele in ritmul valurilor de sunet si lumină pe ritmul armoniei reflectate spre infinit.Terpsichore muza dansului apare unduindu-se în secvenţe de vis. Negrul este ascuns undeva prin perdeaua de întuneric.Ochii dansatorilor privesc languros şi obsesiv  către sexul opus. Lumea normală este pusă pe dans,prietenie si distracţie.Urechile se contopesc cu boxe trepidante şi cu alte urechi într-o încleştare de a opri timpul şi de a simţi perpetuu muzica adevărată. Buzele se lipesc cu superclei de alte buze..Parfumurile vieţii se amestecă. Fiecare poate alege pe fiecare  iar dragostea  înmugureşte la tot pasul transformându-se in fructul oprit ce se poate propaga dupa câteva acorduri reuşite şi un blues intim  timp de o  eternitate..

 Prin anul  '83 când tinerii mai căutau cultura prin bibliotecă  cârciumi sau cafenele iar muzica  şi tehnica prin discoteci cunoştea apogeul secolului trecut iar maneaua încă nu se inventase dansul din buric fiind incă o raritate, un  student a ales ca după o ceartă sub semnul consacratului "qui s'aime se tachine" să îşi împace iubita la un dans undeva prin centrul Bucureştilor într-un mediu studenţesc.Aşa că a invitat-o pe Venus la discoteca Moxa care aparţine şi acum în alt secol tot de Academia de Studii Economice  nebănuind că in acest loc colcăia nestingherită o cloacă de şerpi veninoşi.De obicei această specie colorată preferă şi caută întunericul dar urăşte lumina.Sunt ţiganii romanizaţi combinaţi cu şmecheraşi români certaţi cu legea.Pentru că sunt laşi şi fricoşi umblă de obicei în gaşcă având la ei mereu cuţite.Se îmbată des si provoacă mereui scandal în locurile unde sunt toleraţi de administraţiile inconştiente.De multe ori aceste scandaluri lasă în urmă victime nevinovate.Pe unde trec, mai ales acum după aproape 30 de ani de la subiectul povestirii  fac prăpăd moral şi material.Din cauza acestor găşti nesăbuite se închid acum discoteci prin toată Europa.Amestecul explozibil folosit coktailul molotov  este reţeta clasică::ţigănime europeană români unguri ,bulgari,sarbi etc în amestec cu şmecherime infracţională locală.
Pentru că muzica lui Rod Stewart garanta împăcarea cuplului prin dans iar melodia Baby Jane.era ca un  vis erotic sublim nici unul din îndrăgostiţii fermecaţi şi orbiţi de trăirile momentului nu vedeau că Melpomene  această muză a tragediei este pornită împotriva lor şi sunt împresuraţi de o adunătură  ameţită şi sâsâietoare. deja pusa pe scandal. Scânteia a aprins deodata focul războiului.Fata l-a atins din greşeală ]n timp ce dansa pe mai marele clanului, un tigan fost boxeur cu  numele sau porecla Şarpe. Imediat ,ofensat sau ofticat de incovenientul de a fi atins şi convins fiind în nebunia lui că ringul de dans îi aparţine total s-a întors cu răutatea criminalului incolţit încercând să lovească fata cu pumnul .Din fericire lovitura fatala nu şi-a atins ţinta datorită deplasării normale din timpul dansului.Acel alunecos ritm de doi inainte doi înapoi au salvat atunci poate o viaţă.de zambilă abia înflorită..Studentul a văzut deodată negru în faţa ochilor iar toată fericirea lui s-a transformat în îndârjire.A sărit la gâtul scârnăviei cu intenţia de a-i scoate acestuia tot veninul conţinut de toata întunecimea fiinţei sale.Încoltit de şapte monştri din toate părtile şi lovit de mai marele şarpe în plină figură băiatul era KO şi plin de sănge dar se apăra de unul singur luând drept aliat de nadejde unul din colţurile dintre pereţi ai discotecii Muzica a amuţit,luminile s-au stins iar muzele bune s-au evaporat in abisul plin de fum de ţigară .Adunăturile astea de scursuri ale societăţii  daca nu provoaca un scandal de genul ăsta nu se simt bine , distracţia lor nu este totală şi nu sunt satisfăcuţi total.. În jur se auzeau voci de genul- - Ai vazut ce pumn i-a dat bă? Şarpe a facut  box bă......- Uite-l ăsta e ...ăsta l-a pocnit bă pe Şarpe hai să-l aşteptăm la ieşire...dă cuţitu..........
Pentru îndrazneala că au ripostat  cei doi amorezi erau aşteptaţi la ieşire pentru  răfuiala finală. Tânărul era plin de sânge şi cu arcada spartă iar "dansul" s-a terminat abia după ce au reuşit cu greu să evadeze din caverna studenţească şi să ajungă la primul spital pentru cele  17 copci cusute pe viu fara anestezie.  Şi pe atunci medicamentele lipseau din dotarea standard de urgenţă a spitalelor..Să nu ştie mama ,să nu ştie tata...Nefericitul  student de atunci eram eu iar singura mea greşeala a fost aceea de a mă duce liniştit fără să ştiu într-un loc studenţesc controlat de cocalari.
În presa vremii de prin '83-85' am citit puţin după această întâmplare care mă marchează şi acum un articol publicat ca un fapt banal şi stupid.:...un student fusese omorât după ce a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit la ieşirea din discoteca studentească Moxa de către un grup de persoane rămase neidentificate.
 Prin discoteci atunci ca si acum  văd că tradiţiile rele se propagă  în timp între două secole.
Talentatul handbalist  român Marian Cosma component al echipei nationale de handbal a României este ucis în secolul actual cu mai multe lovituri de cuţit intr-o discotecă din Ungaria în comunitatea europeană.  Când a fost ucis avea vârsta mea de acum aproape trei decenii.
Nimic nu s-a schimbat.Incepem din ce în ce mai mult să trăim într-o zonă crepusculară afiliată unei găuri neagre pe care nu o mai putem controla.Eu atunci eram singur şi am scapat cu noroc Marian acum era totuşi cu echipa lui de handbal.Cum a fost posibil să se întâmple o asemenea tragedie şi câte oare se vor mai întâmpla?
  Iubita lui Marian Cozma, Claudia este atat de socata de moartea handbalistului incat a refuzat sa vorbeasca de la momentul tragediei. Totusi, cei de la ProSport au reusit sa smulga de la tanara care a asistat la moartea iubitului cateva cuvinte!„La masa, tiganii ne-au tot sicanat si Marian mi-a zis sa nu-i bagam in seama. L-au lovit mai intai langa toaleta, apoi au fugit inapoi, sus. S-a incercat aplanarea conflictului, dar agresorii l-au lovit pe nevazute cu un scaun in cap, tarandu-l apoi cu forta spre iesire, in ciuda opozitiei colegilor lui de echipa. L-au lovit cu picioarele in acest timp si apoi a fost injunghiat. Eu eram in spatele lui”, a declarat Claudia.


Poze cu ucigaşi nu pun că au toţi acelaşi chip întunecat şi rece ca un cimitir în nopţile de iarnă fără luna şi fără zăpadă.


  GabiC