sâmbătă, 6 februarie 2010

Secvente din amintiri


Filmul, o înşiruire de imagini, de poze alăturate
Povestea , doar o succesiune de cuvinte  ce înfloresc,
în mintea ta, sau a mea, sau a altcuiva.
Viaţa este doar interpretare ,  film şi poveste
Un mare scriitor român spunea simplu că
 " tăcerea este doar pauza dintre cuvinte"
după care s-a dus să tacă putin peste timp.
Eu spun doar că, viata este....  enter...pause....delete.

Numai Cuvintele sunt ale mele,
povestea şi filmul  sunt ale..voastre.Mic
Ura....Sărbătorile vin...sărbătorile vin..............sărbătorile vin............... 
Paştele
 primăvara, flori, biserici, ghiocei -lumânari ouă roşii, galbene, verzi, roşii roşii ,roşii
,castraveţi - haine noi-cerşetori noi şi vechi, mama şi tata, miel -puneţi mâna pe Vasilică
- mireasma florilor, liliac Hristos a inviat,lumina din lumina să se facă lumina,
pantofi noi, ciorapi noi, chiloţi noi, haine noi,     Totul nou.

Sărbătorile trec........ sărbătorile trec...........sărbătorile trec..................

Dormiti linistiti FNI FSN PDL PNL BCR BRD PNT CDR,  ţigări amestec, cafea  ghicit,
destin, mântuire, stres, şef,  copil, lapte, plâns, pat, noapte, cineva vegheză, pentru dvs, ploaie,
 viscol .  Soare, foame, frig, intuneric mare, munte, excursii, muzică, muncă speranţe,
fapte...nu vorbe.   Am invins ...victorie! Muncim nu gândim...ce faci bade stai şi
cugeţi?  -no nu ca io numa’ sed. Ha.. Ha -.....aer -vânt, călătorie, avion, nori, bărci, valuri  pe   valuri, sub valuri, bravo Goe ilogic, senzual, noaptea lumânare, biserică, flori
................Totul nou.

Cearta tramvai, metrou, factura facturi facturile, du-te vino pleacă ...culcă-te pat perna  
 sub pat sub peste langa........iar scoala ba şi pleaca urma uita scapa turma vorbeste injura     cânta ,
    plange, râzi .
Acasa, pe masă, frigider , cuptor, carne, probleme, chei, lift, curte, masina, motor, benzina,... bani
bani bani .
Vizite sport aniversare........tenis, fotbal, schi, au spatele şi cotu.......piscotu, cornu ouăle şi
laptele muls, govern particular, interese.

 Copy & Paste......

Sărbătorile vin...sărbătorile vin..............sărbătorile
vin...............cântec reclamă.
Tort cadou, felicitari, batran alb negru, vin rosu, alb, ameţeală, muzică, suspin, fericire, clipa ,
Armonie, iar suspin, ceartă, lupta, fuga, ....pantofi noi, ciorapi noi, chiloţi noi, haine noi.

TOTUL NOU


 Copy & Paste......Sărbătorile trec........ sărbătorile trec...........sărbătorile
trec..................cantec 
Speranţe, angajamente, promisiuni, boli, sanatate tata mama, eu, tu, noi, voi, ei,  ...toti vor,
cineva, ceva, de ce ce, cum şi unde, surse 3 4 5 o mie, rata tata boala luptă, nu, bine, rău bani
bani bani ........Copy & Paste.

Sărbătorile vin...sărbătorile vin..............sărbătorile vin...............

Crăciun
moş bun, zăpada, hristos pleacă, revine mereu, forever & ever, clopoţei ,
tzunami, război, pace, Tolstoi trece, vine, revine Lenin români tigani, case, palate, dacii,
mercedes alb, negru mic, mare, ciiocu, frumos zboara pretutindeni, rusine, eu străin, gaura
şarpe, nimic. Acasă,  carnat, sarmale, şorici, porc, vin, tuică, comunitate, vino stai, cântă,
dansează, şampanie, pupături, vâsc,  ameţeală, taxi, prieteni, rude, somn, program, oglinda, fard,
interese magazine ...bani bani bani

Copy & Paste ...pantofi noi, ciorapi noi, chiloţi noi, haine noi

TOTUL NOU.

Sărbătorile trec........ sărbătorile trec...........sărbătorile trec..................reclama


....Copy & Paste ..Copy & Paste ..Copy & Paste Copy & Paste ..Copy

& Paste ..Copy & Paste ..Copy & Paste ....Copy & Paste ..Copy &Paste ..

  Mare

 moş barbă, du-te, lasă dragoste, abis, vis, inger 7, şapte pantaloni, mic, mare, câine alb cu negru,
linişte, ani galactici, gol, centru, ţinta, pasăre zboară , iară iară iară, nu nu nu, suflet, frica,
ciomag, petic cârpit, sucit, am uitat  copii,  flori, biserici, ghiocei –Doctori, bani bani bani ,
tren  last, lemn capac, vin, cap, prieteni, duşmani, contează, nimic nu, lumânari, lumina , pantofi
noi ciorapi noi chiloţi noi haine noi

TOTUL NOU.

Timpul inseamna bani

Dragii mei, indraznesc sa va lansez o provocare reala de aceasta data. Pana Luni, va invit sa puneti umarul la o cauza careia i s-au alaturat deja foarte multi oameni. Daniel Raduta este un tanar viitor tata care acum nu-si doreste altceva, de la aceasta viata, decat sa apuce ziua in care sa-si tina copilul in brate.
Povestea lui o gasiti pe blogul personal. Va rog sa incercati sa ajutati cumva! Fie scrieti un articol care sa-i faca pe cititorii vostrii sa participe, fie sustineti campania si in alte medii, fie contribuiti cu cat puteti, daca puteti. Va multumesc pentru orice posibil ajutor pe care credeti ca-l puteti da! Va rog sa-i daruim timp!

Ridiculizarea ridicolului

        Din colectia OAMENI SI FIARE

Interesant ar fi daca toti oamenii ar vedea numai partile frumoase ale vietii  ce s-ar intampla cu penibilul, banalul,suferinta, aroganta ? Ar disparea oare daca fiecare am lua din tot ce ni se intamla numai partile bune si am ignora maleficul? Ce ar face raul? Nimeni nu poate castiga o batalie de nici un fel in fata  unui ignorant. Dar poate fi Scorocotombus doar ignorat ?
 Cica raul nu are cum sa dispara pentru ca se strica echilibrul primordial !!? Cald-rece, alb-negru, lumina-intuneric, bun sau rau. Ma intreb daca am putea trai intr-o lume ideala fara invidie, rautate unde cel mai bun sa invinga iar invinsul sa-l aplaude intotdeauna pe invingator?
 Legile naturale, fizice nu au rautate, asa au fost concepute pe ideea de echilibru si fara ele ar fi sau n-ar fi decat gaurile neagre..Animalele au in plus instincte iar rautatea este data doar de legile naturale mic-mare, carnivor-ierbivor pe aceeasi idee de echilibru si pot spune ca animalele devin fiare cu adevarat doar in prezenta oamenilor malefici in rest isi vad de viata lor. Animal penibil, ridicol, nu am vazut  inca pana acum. Cum as putea gasi partea frumoasa a clipei in infatuare,crima,murdarie intelectuala,violenta fizica si verbala, prostitutie, santaj, rapire? Deja ecranul tinde sa se innegreasca iar eu ma opresc in a mai cauta abjectii..Dar trebuie sa mai adaug neaparat lipsa de educatie, limbajul obscen,  incult si agresiv.
 Chiar asa sa fie raul neaparat necesar pentru a da valoare binelui,uratul si obscenul de neocolit pentru a sti prin comparatie sa apreciem cu adevarat frumosul, sublimul? Nu, adjectivele raului sunt doar de natura umana iar animalele raman numai cu instinctele, gingasia si lupta lor deloc abjecta pentru supravietuirea speciei. Acolo unde o specie dispare se produc dezastre ecologice. Cum ar fi pamantul fara noi ?Paradisul cumva?O vorba din folclorul autohton spune cu jale ca o Doina trista  acompaniata din caval"Frumoasa tara avem, pacat de ea ca este locuita". Nu pot sa trec indiferent fata de cruzimea nesimtita a unuia care impusca un animal pe teritoriul lui din doi metri cu pusca direct intre ochi..Sau al unuia care taie copacul pe motiv ca face vara umbra. Unde e frumosul? Unde e sublimul? Trebuie sa tin ochelarii de cal atarnati  pe pleoape si sa filmez in gand livezi inflorite de mar sau  trebuie sa iau atitudine  sa nu se mai repete si sa fac tot ce pot pentru a inlatura maleficul din asa-zisii contemporani? Prea multe ????????????
  Pentru ca lumea asta sa mearga inainte este nevoie de caldura si frig, apa si foc, lumina si intuneric, solid si gazos, dulce si amar, viata si moarte,ploaie si seceta,flux si reflux dar nu este nevoie de mizerii morale si de pasivitate. Nu ne putem opune legilor naturii dar ne putem razvrati impotriva celor nefiresti, a popilor perversi si a celor ce mint si profita de naivi in numele Domnului cu mana pe cruce. Raul din pacate face parte din aceasta lume inecata in mocirla.   Frumosul din jur chiar daca nu dispare  se pateaza cum e atinsa zapada mult asteptata de toxine. Raul adunat de secole il chinuie inca pe Christos la fiecare inviere. Inchipuiti-va petalele nealterate ale unei copile cu ochii plini de vise cu glasul  cantec de pian, parul matase naturala si gandul limpede cristal trecand la doi metri de un personaj care innegreste complet ecranul gen ucigasii handbalistului Marian Cosma sau al personajului ridicol  State de Romania care apare intr-un serial la ProTv. In lupta lor nebuna de crestere a audientelor televiziunile au inventat conceptul absurd de ridiculizare al ridicolului, aceasta comedie a grotescului si nimicniciei.Nu e de ajuns ca aceste ridicole personaje exista in realitate si ne ating zi de zi si ne descarca energiile benefice fara voia noastra mai trebuie sa le vedem si in reluare prin ecranizari prostesti si inutile. Apar preponderent sa ne strice chiar si noptile unice  cu vasc sub lampa sau cu lumanari pe tort. Serialele de genul asta si scenetele papagalistice pe mine m-au gonit de la bun inceput iar pe cealalta comunitate extraterestra a zambilelor si irisilor inca neinfloriti ce privesc numai spre praful stelar din aurora boreala si spre varfurile verzi ale brazilor a impins-o departe..Raman atrase doar buruienile iar audientele sunt tragic majore. Actorii buni se prostitueaza si se amesteca cu diletanti iar totul devine un amalgam otravitor greu de digerat intr-o lume in care doar argintii conteaza...Dragostea,bunatatea, frumusetea nu pot fi in aceeasi balanta cu abjectul, grotescul si  prostia iar Sindromul Stendhal se infiltreaza mai puternic in lipsa terorii  de orice fel. Ne indreptam spre catastrofa si ne hlizim cand apare  mitocanul si analfabetul State, incultul Becali si imitatiile lui.M-am saturat de mizeria umana si oportunista din politica,din sport si cultura, din muzica din moda, economie etc.
 Nu mai vreau sa critic as dori doar sa descriu mirificul din noi si de langa noi.Sa ma bucur de clipa unica a intalnirii cu oricine pentru ca in fiecare exista sigur o parte sacra din natura primordiala inca nealterata. Dar orice ar fi vreau doar sa ma bucur si incerc sa vad partea frumoasa a lucrurilor oricat de bine se ascunde.
Iertati-ma acum.Ma duc sa mai vad o data Planeta Pandora.
   http://generatianimanui.blogspot.com/2010/01/avatarul-din-noi-regia-james-cameron.html                                                                                                                                                                             Gabi C