miercuri, 19 martie 2014

Uzina Vulcan, un mărgăritar aruncat la porci.

Vă prezint un material incomplet, care cere o completare cât mai exhaustivă şi mai aproape de adevăr.

Completare

Prin anii 90-91 masonul Petre Roman declara că industria românească este un maldăr de fiare vechi. Nu cred că mai are rost să vă reamintesc ce performanţe avea la export industria românească în general, iar în particular am să afirm că uzina Vulcan a produs  până acum, cu mormanul de fier vechi amintit de nefericitul premier, în condiţiile în care statul român, ca acţionar principal, nu a înlocuit niciodată, măcar un geam spart de la halele acestei tradiţionale şi performante fabrici.
Statul, în schimb i-a vândut terenul pe doi lei şi  utilajele performante la preţ de fier vechi, i-a concediat profesioniştii, a pierdut contractele importante din prostie, dezinteres sau în interesul grupărilor mafiote cu iz politic ce s-au perindat la conducerea lui, şi implicit la distrugerea economiei româneşti în avantajul concurenţei din străinătate.
Parte din terenul uzinei a fost hăcuit de Videanu şi ai lui, iar cealaltă parte a fost dată pe de-a moaca masonului Tender, unul dintre foştii acoliţi ai lui Iliescu. Tender nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, ba chiar a venit cu trupa lui de foşti generali transformaţi peste noapte în manageri, nişte troglodiţi care nu erau în stare să deosebească un cuptor de tratament termic de un aşa zis aliniament, adică respectivul cuptor pentru ei era doar aliniament sau poziţie de tragere. Ăştia au vândut aproape tot la fier vechi pentru că  altceva, oricum nu ar fi fost capabili să facă. În faţa acestor malefice personaje, inginerii şi profesioniştii vechi ai uzinei erau doar nişte nepricepuţi buni doar de concediat.
 Tender a intrat la puşcărie ştiind că o să iasă după doar două săptămâni, pentru că a fost apărat în proces de fratele Ponta. După ce a ieşit de la pârnaie, Tender în loc să facă ceva în sprijinul Vulcanului, pe banii ţării s-a apucat să cumpere terenuri petroliere, ţări şi titluri nobiliare prin Africa, timp în care muncitorii uzinei Vulcan stăteau neplătiţi cu lunile.
În atare condiţii, inevitabil această fabrică de tradiţie a intrat în faliment iar fratele Ponta l-a pus pe bani grei, ca lichidator judiciar pe masonul...Remus Borza, pretin şi coleg de facultate şi de plagiat.
Vai doamne pe ce mâini a ajuns această fostă bijuterie a industriei rămâneşti care hrănea mii de oameni. Acum foştii lucrători au ajuns pe străzi sau au emigrat. Cred că ăsta  este şi Planul, din moment ce nimeni nu se preocupă de soarta acestor nefericiţi, din ce în ce mai mulţi, rămaşi fără obiectul muncii. Nu văd nici un plan de redresare economică , nu văd decât distrugere. Din fabrica asta plecau fericiţi cu banii în buzunar pe 12 şi 27 ale lunii fix, şi fără întârziere mii de oameni. Acum se construiesc în loc magazine cu 10-25 de angajaţi plătiţi mizerabil, de nişte străini ale căror feţe nici că le vor vedea vreodată şi unde se vând doar produse din import, sistem care ucide ireversibil producţia românească de mărfuri. Blocurile din jurul fabricii, care au fost special construite pentru vulcanişti, au început încet, încet să se golească. Dărâmăm fără să construim cu adevărat ceva viabil în loc. Ne-am distrus economia în interesul concurenţei străine şi ne distrugem în continuare ţara. Dacă Ceauşescu a fost condamnat şi împuşcat pentru subminarea economiei naţionale, fapt ce s-a dovedit a fi total neadevărat, oare escrocii ăştia care s-au perindat la putere vreme de 24 de ani, ce cazne ori patimi ar trebui să primească?
La Vulcan, ca şi prin alte locuri sindicatele au intrat în politică începând cu istoricul sindicalist marionetă Lazăr Petre, fabrica este decimată iar contractele pierdute. Statul nu are bani pentru fabricile româneşti dar găseşte bani mulţi pentru a finanţa firmele străine concurente. Banii ies masiv din ţară, profesioniştii se pierd irecuperabil iar străinii ne învaţă, la noi, pe teren propriu, limbi străine. Dacă facem parte cu adevărat din Europa, de ce să nu avem aceleaşi drepturi ca francezii sau ca nemţii de pildă. De ce la ei toate produsele au costuri aproape egale sau chiar mai mici ca la noi, dar ei au salarii de zece sau de douăzeci de ori mai mari ca aici, de ce ei nu îşi dărâmă fabricile şi nu îşi vând terenurile la străini? Păi, ori am intrat în Europa, sau doar Europa a intrat în noi fără să ne plătească nici un fel de daune? De ce nu mai avem bănci româneşti decât prin Cişmigiu şi de ce nu mai avem mărci româneşti, de ce avem aşa de mulţi şomeri, iar cei  care mai lucrează au salarii de căcat?

În 89 din uzina Vulcan au murit străpunşi de gloanţe ucigaşe nouă oameni de ispravă. Oamenii aceştia s-au sacrificat pentru mai binele general, iar nouă din nenorocire, ca români, ne este din ce în ce mai rău în propria ţară.