vineri, 23 decembrie 2011

Caragiale şi securiştii, cu copiii lor cu tot!.

Până când? Hai, valea că v-aţi făcut plinul!


O sinteza obiectiva plina de adevaruri dureroase si de multe lacrimi amare. Aşa este, ne-am cam facut-o cu mâna noastra dusmanindu-ne cu invidie între noi din vremuri stravechi. Făra unirea în trecut a tuturor dacilor iar in prezent a tuturor românilor am fost si vom fi mereu slabi, dezbinati. Aceasta "unire în cuget si simtiri" suna bine dar putini aplica sau înteleg.


Un, Nea Iancu, bănuiesc, începe dialogul savuros.


-Băiete, de ce taci ?
-Păi nu tac!
-Păi dacă nu taci, spune:
-Băiete, pocnind din degete, încă un rând!


Vine securistu, care neam de neamu' lui nu a băut, unu, ca să nu se dea în vileag, şi, doi,  pentru că aşa a fost instruit,... de şefu şi de tac-su. Am vrut să scriu ,  de Burebista , dar a-şi fi comis un sacrilegiu. Burebista sau Deceneu nu pot fi asociaţi securiştilor comunişţi. A nu se înţelege că am ceva cu securitatea actuală, în măsura în care  aceasta s-a dezis de vechile metode, nu am chiar , nimic. Doar că la vremuri noi , oameni noi. Terminaţi frate cu răsuflaţii ăştia că m-am săturat de ei, vorbesc de aceia pe care îi cunosc, printre miile pe care doar îi bănuiesc. Băieţii ştiu bine să se ascundă că au fost instruiţi de comunişti.


Nea Iancu,... enervat.


-Băiete, de ce nu bei
-Păi nu beau, că nu beau !
-Păi dacă nu bei spune!
-Băiete eu nu beau, eu torn,.. încă un rând!


Concluzie! ...Securiştii adevăraţi nu consumă alcool! Doar toarnă!
Sfat: Aveţi grijă, că nimic nu s-a schimbat!
Acţiune: Dacă nu bea nici măcar o bere,... e turnător, aşa că, înjuraţi-l fără frică pe Ceauşescu!.. Doar cu satisfactia asta o să rămâneţi pentru că din păcate istoria se va repeta la nesfârşit, iar cei din urmă vor fi tot în urmă dar în linia întâi.
A doua concluzie: Prost să fii noroc să ai, ...sau să te reorientezi!