marți, 18 mai 2010

Totul despre AC-DC Romania Orgasm Spiritual

-AC-DC prea punk pentru rockeri si prea rock pentru punkisti,

 „Pentru multi ziaristi, AC/DC era o gluma proasta... «NME» si «Melody Maker» aveau o atitudine foarte rece la adresa trupei". Succesul englez al trupei porneste, asadar, de jos, fapt care, finalmente, a obligat cronicarii sa reevalueze prestatia trupei. „Era oficial: în UK formatia era o trupa pentru baieti. Adolescentele isterice ramasesera în Australia".Diferente de continent in Anglia trupa de baieti in Australia trupa de fete.

In Romania deci ,tot trupa de baieti .suntem mai aproape de Anglia.

„Eram la Miami si practic ne-au platit ca sa nu aparem pe scena. Atât de mult însemnam noi pentru ei! Uite. Luati de aici 1.500 dolari si stergeti-o!". „Lumea venea să-i vadă pe Aerosmith, dar pleca luată pe sus de AC/DC" Show-urile sunt în nota obişnuită, cu „bere, bătăi şi rock and roll", membrii formaţiei luându-se la harţă cu spectatorii. „Era straniu. Se declarau fani, dar veneau acolo ca să mă hărţuiască, pentru că le plăcea; «arată aşa de bine când e supărat», spuneau despre mine. O dată îmi amintesc că m-am tăiat la picior şi omul, care îmi dăduse o grămadă de bătaie de cap toată seara, m-a dus la spital", rememorează Angus.

„Highway to Hell" (1979), ultimul album scos cu solistul Bon Scott, chiar dacă este străbătut de aceeaşi energie primară, este mai atent cu publicul  american. AC/DC se află la vârful carierei, albumul devenind cel mai bine vândut album al trupei de până atunci. Moartea accidentală a lui Bon Scott, intoxicat cu alcool şi găsit mort pe bancheta maşinii unui prieten de-al lui, în dimineaţa zilei de 20 februarie 1980, nu pune punct ascensiunii grupului, care îşi găseşte un nou solist, Brian Johnson. Acesta este practic cumpărat de Atlantic de la casa de discuri Bus Records pe o „mică avere", iar AC/DC îl angajează cu 170 lire pe săptămână. Cu Brian Johnson şi albumul „Back in Black", închinat memoriei lui Bon Scott, începe o nouă etapă în cariera AC/DC. O etapă pe care vă invit s-o descoperiţi singuri citind cartea jurnaliştilor Murray Engleheart şi Arnaud
Durieux.
De 37 de ani cântă fraţii Young şi compania, făcând rockului "old school" un serviciu greu de cuantificat. Entitatea care şi-a trecut în cont cel mai bine vândut album al unei trupe din toate timpurile (nu există rocker care să nu ştie cum stau lucrurile cu "Back in Black") funcţionează uimitor. Ceea ce răzbate dinspre cei cinci "pensionari" sună şi azi la fel ca la prima lor tinereţe.Dan Negru, Şerban Huidu, Paul Ciuci, Berti Barbera au simţit descărcarea de energie ce a zguduit Piaţa Constituţiei. Duminică seara, la Bucureşti, 70.000 de oameni au dansat şi au cântat sub „potopul“ de muzică rock. Nici vedetele autohtone nu s-au putut sustrage fulgerului AC/DC.la final, Brian strigă: „Fire!" şi tunurile se năpustesc peste români, iar Angus îşi ridică degetele şi ne salută cu semnul corniţelor. „A fost cel mai tare concert rock pe care l-am văzut vreodată. A fost incredibil!", a spus o tânără.a fost incredibil.....imi vine sa-i imbratisez pe toti cei care au fost la concert! :))) ziua de ieri m-a facut sa fiu mai optimista in privinta viitorului Romaniei. oameni care stiu sa aprecieze muzica adevarata.Au meritat cele 11 ore in picioare si inghesuiala si as mai fi stat inca 11 pt ei. A fost perfect. Nu am ce zice...am fost ragusit inca de la Iris plus cat am mai cantat si la AC/DC , nu mai pot de gat. Daca se cere o definitie a perfectului , AC/DC Bucharest 16 may 2010 este raspunsul corect.O fost geniallllllll !!!!..Pentru prima data cand a fost ceva interesant in Romania nu am fost in tara. Am fost acolo!!!! nu imi vine sa cred!!! sunt in culmea fericirii!!!!! extraordinar!!! impecabil!!! incredibil!!!.O noapte de neuitat! AC/DC rullz! O prestatie IMPECABILA a unei trupe GENIALE! Si o spune un om care in ultimii ani a vanat concerte de gen si care a constatat ca reprezentatiile de la noi difera de cele de afara. Avem ce-i drept un alt tip de public. AC/DC in schimb, a venit hotarat sa faca un show adevarat. Si a reusit! Se zvoneste ca ar fi un turneu de retragere. Daca asa arata o trupa care se retrage, propun majoritatii trupelor romanesti (se stiu ele) sa se retraga ..Bag picioarele'n ei parinti si bani..din cauza asta n-am putut sa merg la concert.Genial ... primul meu concert .. a meritat toti banii .. ANGUS e un geniu  NEBUNI !!! NU E NORMAL ANGUS FRATILOR ! NU ESTEEE !! CUM SA FACI ASA CEVA MA LA 60 si ceva de ani ! SA NU MAI ZICEM LA "THE JACK" INCA MA DOARE GATUL ! Pup pe noii mei prieteni care i-am intalnit Tatiana ,Alexandra si Costin ! A fost bestial ! Cel mai tare concert ALL TIME ! :  Imi pare enorm de rau ca nu am ajuns..Ce moortaaaaaaaaaaaaaaal o fost...Nu prea sunt fan AC/DC, dar, trebuie sa recunosc, GENIAL!!!!!!!!!! (Ma face sa regret ca nu m-am dus; ma rog, nici nu prea mai aveam bani si pentru asta, dar ar fi meritat)...RESPECT

AC/DC :D cat ma bucur ca am fost acolo, like a dream come true:..Mai vreau odata :.Sincer eu nu`s rocker, ascult f. rar muzica rock cu voia mea dar nu pot sa spun ca nu imi place. oricum ac/dc m-au rupt aseara. cand au inceput cu locomotiva aia, mi s a zbarlit paru pe cap :)) . asta inseamna sa faci un show grandios!  Oameni buni.....nu va mai certati....si ascultat-ii.... pe ZEI !!!
Eu am fost in primul rand langa scena.... Si nu IMI PARE RAU ca am ramas fara auz o buna bucata de vreme dupa... :) A MERITAT !!!! AC/DC sunt...intr-adevar ZEI
Am venit tocmai din Craiova sa vad concertul desi sunt si un iubitor de populara olteneneasca. SUPREM CONCERT ! nu-mi vine nici acum sa cred ca am fost acolo si ca trupa pe care o astept de o viata a cantat live in Romania. De la 5 ani ascultam AC/DC si il imitam pe Angus prin casa. Si IRIS au fost la inaltime, multumim si romanilor nostrii pentru suflul de rock pe care l-au adus de-a lungul timpului, mi-au dat lacrimile cand au cantat Floare de Iris...Felicitari celor care au reusit imposibilul: sa filmeze mai mult de un minut. Nu stiu cum ati rezistat. Eu mai mult de 11 secunde nu am reusit.
AC/DC AC/DC AC/DC AC/DC..Orgasm spiritual.. AC DC - 37 ani de revolutie muzicala..AM FOST!!! senzatia vietii, evenimentuu vietii! ave!..
Ce ma oftic ca nu am avut bani sa ma duc. Big loss. Love them.
Am fost in fata...langa bara....langa scena..... O senzatie...incredibila..... AC/DC.......Sunt intr-adevar ZEI !!!! Si asa vor ramane in vecii vecilor AMIN !  
La 6 strazi distanta si nu am putut sa merg..ms ca ai postat...AC/DC rocks the world!
aveam balconul deschis si tipam ca disperata:THUNDERSTRUCK!!!! YEAH YEAH YEAH! la care ai mei: "WTF?! O.o"..un concert uimitor. pacat ca nu am fost si eu acolo. chiar imi pare rau! AC/DC e formatia mea preferata...A fost ceva de nedescris.
Nu sunt un fan extraordinar al celor de la AC/DC, dar ca si spectacol i-au intrecut pe cei de la Metallica
.Ma doare in gat de la cat am tipat..Deci chiar au fost ??? nu am visat ?? pacat ca sa terminat asa repede.Pacat k nu am fost :(((..Foarte fain...Am fost acolo, a fost beton...Mult prea frumos...!..„Au fost impecabili... Eu ascult AC/DC de la 13 ani. I‑am mai văzut până acum de două ori, în Spania şi Serbia. Le ştiu repertoriul pe de rost. Sunetul a fost bun, m-am bucurat că a venit multă lume şi e bine că încă se mai ascultă rock".Singurul lucru care l-a dezamăgit a fost publicul, care „nu a fost destul de viu, Şi eu am fost cam moale, de fapt", se scuză vedeta Antenei, care precizează că la Belgrad a întâlnit cea mai frumoasă reacţie din partea spectatorilor. Şi Paul Ciuci, solistul trupei Compact, a trăit emoţia întâlnirii cu cei pe a căror muzică zice că a crescut. „AC/DC este prima trupă de care m-am îndrăgostit. M-au impresionat profesionalismul şi disciplina lor, tehnica impecabilă şi respectul faţă de public. Au funcţionat ca un ceas. Angus Young a fost incredibil - la vârsta de 54 de ani s-a dezbrăcat şi a continuat aşa concertul, în ciuda vântului şi a frigului".„Am rămas plăcut surprins de public şi de sunet, care a fost peste ceea ce-am auzit în Grecia. Atmosfera creată de spectatori a fost senzaţională. Am văzut ce înseamnă să vibrezi în jurul lumii timp de 35 de ani, la ce nivel se poate cânta. AC/DC au dat o lecţie de constanţă, de continuitate, iar muzica lor are un efect social. Sunt nişte idoli care s-au născut prin propria putere. Cel mai mult mi-a plăcut momentul în care Angus Young a arătat fundul Parlamentului,,Eu şi prietenii mei n-am resimţit decât problema toaletelor, prea puţine la număr".Şerban a sesizat mici probleme cu luminile şi cu sunetul, „dar ei au cântat impecabil. Îmi spunea un prieten că e aproape ireal să reuşeşti să nu greşeşti nicio notă la chitară", a declarat Huidu. Pentru Gianina Corondan, concertul AC/DC a însemnat „o lecţie de continuitate şi profesionalism. Angus Young s-a mişcat foarte bine, având în vedere că are o vârstă"... Intensitatea sunetului a fost o problemă pentru ea. „Mă aşteptam să se dărâme blocurile din jur şi, mai ales, Casa Poporului", a declarat Gianina Corondan. 

Punctualitatea australienilor a fost exemplară: vocalul trupei, Brian Johnson, şi-a făcut apariţia pe scenă pe acordurile piesei „Rock N' Roll Train", la ora nouă fix, după ce publicul a fost încăzit cu un montaj de imagini pe cele trei monitoare - unul central şi două în dreapta şi stânga scenei. Pe scenă a urcat celebra locomotivă, care a rămas atârnată tot timpul concertului.

Nu sunt fana ac/dc...putine melodii imi plac...am fost aseara , ce-i drept , doar de curiozitate..fara bilet am stat si am auzit tot de unde erau gardurile acelea unde se intra...ce pot sa spun este ca a fost GENIAL! chiar daca nu am vazut tot ce era de vazut din show-ul de lumini si chestii...ce am auzit a fost BESTIAL !!!! si in ultima jumatate de ora cand s-a dat drumul la garduri si abia asteptam sa intru am ramas MASCA de cata energie aveau...RESPECT ! AC/DC ROCKS..
Scena impresionanta!!bv pt concert!! rock on 16 mai 2010 va rămâne o zi memorabilă pentru fanii români ai celebrei formaţii australiene. 
Unii i-au aşteptat o viaţă. 
Alţii, mai tineri, au trăit miracolul întâlnirii nesperate cu idolii lor.Bună seara, Bucureşti", a spus Brian în limba română, lucru care a entuziasmat şi mai mult publicul, colorat cu „semnătura" AC/DC: corniţe roşii luminoase.O Locomotivă numită AC/DC .Locomotiva de 3.500 de kilograme, plasată în mijlocul scenei, clopotul şi cele şase tunuri au fost aduse, ieri, de la Sofia, unde trupa a susţinut primul concert european din acest an, în faţa a peste 60.000 de spectatori.La fel ca şi locomotiva de pe scenă, AC/DC a demonstrat că este o maşinărie bine unsă, cu piesele sincronizate la secundă, cu acelaşi chitarist îmbrăcat în şcolar, cu un Brian Johnson cu bască, a cărui voce nu mai are aceleaşi asperităţi, dar care încă mai poate cânta celebrele hituri, şi cu un baterist care ţine ritmul cu o eternă ţigară în colţul gurii.

Membrii formaţiei AC/DC au sosit la Bucureşti cu un avion privat, duminică, la ora 19.20, pe aeroportul Băneasa. Până în Piaţa Constituţiei unde are loc concerutul nu au oprit nicăieri pe parcursul traseului.

De -ale PRIMARIEI AC-DC.Cine o fi primar? pl-ul cui?


Distanta mare Romania -Australia.Cea mai mare.

Programul metroului a fost prelungit după ora 24.00, la solicitarea Jandarmeriei Bucureşti, ca urmare a fluxului mare de oameni prezenţi la concertul formaţiei AC/DC, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru...MINCIUNI .Am venit acasa pe jos.Intrarea la metrou era pazita.
ACCESUL INTERZIS.!
Data viitoare ii caftim !