duminică, 30 mai 2010

Petrom-Boc...Poc!

Istoria recenta a ciocoilor vechi si noi. Despre tot ce a fost si nu mai este.Articole aparute in presa la vremea respectiva despre păgubiţi şi profitori.Despre tot ce s-a pierdut sau câştigat în urma privatizărilor vechilor uzine sau intreprinderi.Despre privatizari si falimentari suspecte.


Preşedintele Comisiei de Industrii din Cameră, deputatul PSD Iulian Iancu,  pentru MEDIAFAX, că, în ceea ce priveşte privatizarea Petrom, liderul PDL, Emil Boc, este vinovat direct, în timp ce PDL are principala vină pentru "spargerea" sistemului energetic.


"În ce priveşte vinovăţiile la adresa privatizării Petromului, a societăţilor din sistemul de energie electrică, cred că este ultimul subiect depre care domnul Boc poate să vorbească. În ce mă priveşte pe mine şi pe dumnealui, din acest punct de vedere – al privatizării Petrom – dumnealui este vinovat, iar eu nu am absolut nicio vină", a precizat Iancu, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, în replică la acuzaţiile lui Emil Boc privind implicarea sa şi a PSD în semnarea contractelor abuzive în domeniul energiei.
Iancu a arătat că a făcut parte din Ministerul Industriilor, dar că alt secretar de stat s-a ocupat de Petrom. El a subliniat că nu a făcut parte din comisia de privatizare şi nu a avut "nici în clin nici în mânecă" cu privatizarea Petrom.
"În schimb, domnia sa (Emil Boc, n.r.) este vinovat direct, petru că a făcut parte din Parlamentul care a votat legea de privatizare. (Emil Boc, n.r.) a fost liderul grupului parlamentar care a votat această lege. Dar la vremea respectivă nu s-a distins cu niciuna dintre aceste remarci pe care azi le vehiculează, atât legat de preţul ţiţeiului cât şi legat de redeveţă şi alte clauze care ar fi putut la vremea respectivă să-i ofere şansa să aibă o dezbatere publică deschisă", a precizat Iancu.
El a arătat că Emil Boc a avut posibilitatea să găsească o soluţie, de la momentul privatizării Petrom până azi, în condiţiile în care a avut în mână contractul de privatizare şi a văzut evoluţia preţului ţiţeiului, dar nu s-a întâplat nimic în acest sens.
"Din punct de vedere al sistemului energetic, principala vinovăţie, dacă e să căutăm vinovaţi, o are partidul domniei sale (PDL, n.r.), pentru că a spart sistemul energetic. (PDL, n.r.) a spart societăţile din sistemul de gaze, a dispus şi angajat în numele guvernului din 1999-2000 România la aceste privatizări, a promovat, în ce priveşte energia electrică, un sistem în care au împărţit producţia pe tipuri de combustibil, făcând imposibilă concurenţa şi azi oferind posibilitatea unora să beneficieze numai de energia ieftină, iar populaţia de energia cea mai scumă din ţară, creând şi dezvoltând un segment al «băieţilor deştepţi» printre care se află şi colegi de-ai săi (ai liderului PDL, Emil Boc, n.r.)" , a adăugat Iulian Iancu.
Referindu-se la afirmaţiile liderului PDL, Iancu a arătat că Emil Boc nu a înţeles importanţa şi semnificaţia momentului traversat de România, el precizând că o retorică de tipul celei afişate de Emil Boc nu-şi mai are rostul.
"În ce îl priveşte pe domnul Boc, îmi pare rău, dar nu a înţeles deloc semnificaţia acestui moment. Nu mai este momentul unei astfel de retorici. Retorica aceasta nu-şi mai are locul. Este momentul unor soluţii comune, în care toate partidele politice trebuie să depăşească această etapă, a căutării şi găsirii de vinovaţi. Vinovaţii trebuie găsiţi şi penalizaţi, dar acum trebuie să dăm soluţii imediate", a conchis Iancu.
Preşedintele Comisiei de Industrii din Cameră Iulian Iancu (PSD) i-a solicitat, duminică, primului-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să prezinte public o analiză prin care să explice cum e posibil ca ANRE, aflată în subordinea sa, să ia decizii discreţionare, vânzând energie scumpă către populaţie.
În replică, liderul PDL Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că PSD este amnezic, iar Iulian Iancu, fost secretar de stat în Guvernul social-democrat, are un tupeu fără precedent, ieşit din comun.
www.mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu