duminică, 21 februarie 2010

Pompierii smurd

De fiecare data cand vad si aud sirena stiu ca cineva e pe moarte.


Bizonii stau ca bolovanii la stop.Asculta muzica si bat nervosi din picior.Injura tot ce misca si trece pe langa ei..Pe langa ei incearca, cu greu sa treaca o salvare rosie pe care scrie pompierii smurd interventie rapida.Probabil ca marea majoritate a soferilor din trafic se simt agresati de insistenta si zgomotul celor de pe salvare.
-Astia de unde au mai aparut ca nu mai ai loc de salvari in orasul asta,mormaie un sofer ursuz.
Dar Smurdul nu aude si nu vede doar zboara.Au primit inca o urgenta cu cineva grav bolnav care a incetat sa respire sau un alt accident grav.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acum 3 luni am chemat salvarea Puls. Tata era grav bolnav . Au venit dupa 3-4 ore au aplicat tratamentul au luat banii si au plecat ca gandul.A doua zi tata avea dureri insuportabile.Dau telefon si doctorita  care venise cu pulsul mai inainte ma linisteste ca e normal si ca durerile sunt datorita revenirii functiilor vitale ale organismului.Dupa zece minute tata nu mai respira.Sun din nou si intreb ce sa fac.Imi spune sa fac masaj cardiac.Tata deja nu mai era.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.Apel....In cinci minute de la apel apare salvarea rosie Smurd. Eu stiam ca totul este pierdut dar baietii imbracati in rosu nu vroiau sa accepte ideea asta a mea si au mai sperat inca un sfert de ora intr-o minune. Au incercat tot ce era omeneste posibil sa il salveze, de parca era tatal lor..Dar minunea nu a venit. Era deja mult prea tarziu ca sa se mai poata face ceva. Boala grava, si doctorii dinaintea lor fixasera capcane ale mortii de neocolit. Nu puteau accepta gandul mortii si am vazut la ei speranta curajul si tineretea in lupta cu imposibilul. Cand au trebuit sa constate decesul, erau storsi si deprimati. Pierdusera inca o batalie in fata mortii iar acest fapt pentru ei este inacceptabil. Au plecat cu  lacrimi de transpiratie pe fruntea lor ce devenise rece cristal.
Acum cand vad smurd-ul, salvarea rosie a carei sirena urla in continuu stiu ca cineva se zbate la cinci minute de mine intre viata si moarte...................
Dati-va la o parte.

Un comentariu:

  1. Tiger,ai perfecta dreptate in ceea ce priveste SMURD si ceea ce ai spus despre soferi.SMURD cred ca sunt singurii care mai cred in sansa la viata.Cand s-a imbolnavit sotul meu,nestiind ce diagnostic are s-a internat o saptamana la Urgente Floreasca pentru analize.Acolo au zis ca poate are ceva la colon si au zis sa-i faca o colonoscopie.I-au dat sa bea un lichid si nu i-au dat voie sa manance nimic timp de 5 zile,fara sa-i faca nici macar o perfuzie cu vitamine.Dupa 5 zile m-a sunat ca-l externeaza ca n-au reusit sa-i faca colonoscopie.Cerand explicatii asa zisului doctor,mi-a zis sa-l duc la psihiatrie ca are ceva la cap(el deja avea metastaze cerebrale) ca si cum ar fi fost nebun.L-am luat acasa,cu chiu cu vai l-am spalat,a mancat ceva apoi a adormit,somn din care eu n-am mai putut sa-l trezesc.Am sunat la salvare,iar o idioata imi spune ca daca abia a fost externat inseamna ca nu are nimic grav,si nu a vrut sa trimita,dar apoi sunand la SMURD au venit in 5 minute cu toata aparatura necesara,i-au facut pe loc analize,avea pulsul 48,apoi am mers la spital,de data asta l-au dus la Elias.Cei de la SMURD imediat si-au dat seama ca ceva nu e in regula,cand am ajuns la Elias la fel.Cum e posibil ca dr de la urgenta sa nu poata pune un diagnostic timp de o saptamana?!Poate ca daca descopereau din timp avea mai multa sansa la viata,macar 2,3 ani.Dar asa a fost sa fie!Oricum pentru mine doctorii de la urgenta sunt niste criminali(orice problema ati avea nu va duceti acolo)!!Iar celor de la SMURD le multumesc din suflet!Multa sanatate la toti.

    RăspundețiȘtergere