sâmbătă, 9 aprilie 2011

Alesul aleşilor. S-a semnat pentru ucidere în masă.


Aţi urmărit un film despre răbdare şi chibzuinţă, despre bun simţ şi educaţie.
Un film despre bunele maniere.
 Azi , la coada  tradiţională pentru peştele de Florii, educaţii noştri comunitari  se luau la cafteală, de teamă că nu vor mai apuca.. haleală.


În fiecare zi trec pe lângă o droaie de câini maidanezi ştampilaţi sau necipuiţi. Privirea lor inspiră multă milă şi supunere. Parcă aşteaptă conştienţi o lege normală, în spiritul grijii şi a unei protecţii reale pentru lumea animală. Ei nu îşi pot hotărî singuri soarta şi aşteaptă de la noi oamenii o mână de ajutor, un cămin sau doar o bucată de pâine. Cred că orice maidanez are unul sau mai mulţi stăpâni din umbră pe care îi iubeşte necondiţionat. Am văzut mereu astfel de iubitori de animale incognito, care cu punga de resturi alimentare hrănesc ruşinaţi şi pe furiş animalele aflate în grija nimănui.  Ce veselie pe bietele patrupede când  aceşti oameni cu suflet intră pe teritoriul lor, ce lătrături de bucurie, sărituri, gudurări şi pendulări vesele de coadă. Nu este vina lor că s-au înmulţit necontrolat.  
La greci animalele fără stăpân sunt monitorizate şi hrănite cu grijă de statul elen fiind lăsate cu încredere pe străzi. În Italia din păcate e vai de ele că sfârşesc tragic prin adăposturi izolate şi sinistre. Prin China se  consumă dar nu se omoară degeaba.
 Selecţia naturală în ceea ce priveşte viaţa lor în oraşe este foarte dură. De obicei din cinci sau şase pui fătaţi de o căţea maidaneză doar unul dacă reuşeşte să supravieţuiască mai mult de un an. Imediat după naştere pericolele care îi pândesc sunt nenumărate. Boli, otrăvuri, maşini, lipsa hranei, căpuşe, hingherii, şi multe altele. Cu toate acestea câte un exemplar mai norocos  îşi face loc cu inteligenţă, pe termen mai lung în această lume ostilă şi în sufletele noastre. El este Alesul. Unii s-au adaptat atât de bine vieţii moderne încât folosesc cu pricepere, atunci când sunt lăsaţi mijloacele de transport în comun, traversează pe culoarea verde a semaforului sau prin locuri aglomerate cu trafic auto nebunesc greu de abordat chiar şi pentru oameni.Probabil că vor căpăta în curând şi discernământul necesar pentru a-şi semna singuri actul de eutanasiere.   Mărturisesc cu jumătate de gură  că am o vârstă destul de înaintată şi că  nu am fost muşcat de vreunul din aceşti contemporani şi nici de strămoşii lor de când mă ştiu. În schimb, am fost atacat şi ciupit de  câini cu stăpân dar nesupravegheaţi, iar în acest caz nu animalul este de vină ci dementul care le este proprietar. Unul îşi înrăia câinele de luptă punându-l să omoare pisici şi câini comunitari. Orice cîine devine în timp oglinda fidel comportamentală a stăpânului său, iar dacă  este alungat , pierdut sau rămâne din alte motive  pe străzi, acesta poate deveni un real pericol pentru oricine, fie el om sau animal.
 Altfel, un maidanez dacă muşcă o face ca să se apere sau pentru simplul motiv că asta îi este meseria şi că pentru asta a fost calificat de milenii. Tot prostul ştie cred că boul împunge şi că nu trebuie căutat între coarne. Dacă omul creează , mai şi munceşte, iar uneori ucide cu sânge rece atunci câinele mai şi muşcă. Acum ceva ani, tot nişte inteligenţi voiau să propună o lege prin care să interzică dulăilor de curte să latre. Acum vor să le fure legal dreptul la viaţă. Halal democraţie. 
 Aceste animale nevoiaşe supravieţuiesc cu greu şi doar cu voia Domnului în această lume agonizantă  care ea însăşi se târâie anevoios de la o zi la alta. Şi nu mă refer doar la Dacia noastră. Într-o societate imbecilă care nu are grijă de propriii cetăţeni ce au trudit o viaţă întreagă  şi care datorită legilor idioate sunt lăsaţi să moară  plini de suferinţi, amăgiţi şi fără nici un sprijin, ce pretenţii şi speranţe să avem în privinţa căţeilor fără stăpân? 
 Pe străzile tot mai îngheţate ale ţării, boschetarii, şi ei o categorie aparte" privilegiată" de stat, sunt un fel de stăpâni ai maidanezilor doar dacă împart acelaşi teritoriu, dacă nu, devin concurenţi şi adversari politici declaraţi luptându-se pe oasele ascunse prin sacii de gunoi sau prin tomberoane. Lipsa protecţiilor sociale este tot o condamnare . Ce facem cu aceşti din urmă năpăstuiţi,..lagăre de concentrare naziste?... dar cu persoanele cu handicap ?
Viitorul sună acum sinistru: Bătrânii şi bolnavii.. la azil iar câinii comunitari.. săpun şi mânusi.
 Viaţa m-a învăţat că dacă faci un bine necondiţionat, el se va întoarce în egală măsură  când te vei aştepta mai puţin. Acelaşi efect-bumerang se va produce şi când vei face rău vreunei făpturi nevinovate.
Aviz  făcătorilor de legi fără suflet ce au votat pentru eutanasiere în postul Paştelui. Eutanasiaţi vor crăpa şi ei pentru că  sigur există acele legi nescrise, compensatorii..
  Se ştie din bătrâni că "Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri". E adevărat că nu există pădure fără uscături. Câinii pot înnebuni şi ei sau pot turba, iar nesupravegheaţi ar putea produce drame izolate însă asociaţiile iubitorilor de animale au măsuri şi propuneri cu adevărat umane, concrete, de care ar trebui să se ţină cont. Altfel ce rost mai au aceste organizaţii dacă sunt ignorate complet?
 Dar oricare ar fi legea bună sau rea dacul nostru este un mare sufletist, a dovedit-o mereu  de-a lungul şi de-a latul istoriei şi va face totuşi în aşa fel încât istoricii căţei vagabonzi deveniţi acum comunitari să nu piară de tot. Să nu uităm că şi noi suntem tot nişte comunitari.
 Eu am doi câini şi o pisică şi vă rog să mă credeţi că satisfacţiile creşterii lor nu pot fi exprimate în cuvinte.
P.S. Am folosit pentru documentare următorul protest adresat aleşilor:


Pentru solutii durabile in gestionarea populatiei de caini comunitari Federatia Nationala pentru Protectia animalelor face următorul
                                                 
Protest


Vom protesta din nou in fata Camerei Deputatilor, luni 11 aprilie, între orele 14:00-17:00, in parcul Izvor, impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa sau lasarea la latitudinea autoritatilor locale metoda de gestionare a cainilor comunitari.


Proiectul de lege 912 va intra luni, din nou, in plenul Camerei Deputatilor. Daca nu se va lua o decizie in aceeasi zi, protestul continua si marti, pe 11 aprilie. Speram sa fie din nou retrimis la Comisie.


Pe 5 aprilie, atunci cand a avut loc votul in Comisia pentru Administratie Publica, au fost prezenti 22 de deputati din 30. 6 au votat pentru sterilizare, 16 pentru eutanasie. Situatia prezentei/absentei, votului pro/contra:


Barbu Sulfina                 PD-L     eutanasie
Calin Ion,                       PSD     nu a fost prezent
Palar Ionel                     PNL      nu a fost prezent
Ciocan Gheorghe           PSD     nu a fost prezent
Edler András György      UDMR   eutanasie
Apostolache Mihai         PD-L     eutanasie
Bobes Marin                  PD-L     eutanasie
Boiangiu Victor              PD-L     ??? (nu stim daca a fost prezent)
Bordeianu Dan            Indep. sterilizare
Buican Cristian            PNL      sterilizare
Buta Sorin                   PD-L     sterilizare
Cantaragiu Bogdan         PD-L     eutanasie
Dusa Mircea                  PSD     nu a fost prezent
Gherasim Vasile            PD-L     nu a fost prezent
Iorgus Zanfir                   PD-L     eutanasie
Longher Ghervazen     Minorit.sterilizare (inlocuit de Grosaru)
Macaleti Costica            PSD     eutanasie
Marinescu Antonella       PSD     eutanasie
Moldovan Carmen       PSD     sterilizare
Oltean Ioan                    PD-L     nu a fost prezent
Pieptea Cornel               PNL      abtinere
Ratoi Neculai                 PSD     eutanasie
Seres Dénes                 UDMR   ??? (nu stim daca a fost prezent)
Soporan Vasile Filip       Indep.   eutanasie
Stan Nicolae                  Indep.   eutanasie
Stoica Mihaela               PD-L     eutanasie
Varga Lucia-Ana          PNL      sterilizare
Vladoiu Aurel                 PSD     eutanasie
Zamfirescu Sorin            PD-L     eutanasie
Zgonea Valeriu   PSD     nu a fost prezent


Zguduitor a fost votul membrilor PSD si independentilor. Deputatii care ne-au asigurat inclusiv in ziua votului ca vor vota pro sterilizare (si pentru ca aceasta este linia partidului) fie au votat pentru eutanasie fie nu au venit la Comisie. Telefoanele care le-am dat deputatilor dupa sedinta pentru a afla daca au fost prezenti si care a fost pozitia lor au frapat: deputatii PSD au incercat sa fie foarte convingatori ca au votat impotriva eutanasiei !!!


Am depus la Comisie, la Camera Deputatilor, la Guvern, ANSVSA si la fiecare grup parlamentar petitia (de pe siteul FNPA) cu 28.000 semnaturi si o alta petitie (din diaspora) cu 7.000 semnaturi.


La registratura generala ni s-a spus ca s-au trimis o multime de petitii, scrisori. Va multumesc tuturor. Nu trebuie sa ne oprim! Reamintiti prietenilor sa semneze petitia pehttp://www.fnpa.ro/petitie
Scrieti deputatilor care va reprezinta http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ce?leg=2008&cam=1


Toti au recunoscut ca nu s-a facut un asemenea lobby pana acum pentru o lege.


Pe 5 aprilie a invins interesul financiar pentru afacerea "maidanezul" si/sau lasitatea celor care au crezut ca vor castiga ambele tabere!


Sa speram si sa luptam ca pe 11 aprilie sa invinga ratiunea, corectitudinea si compasiunea!
Toate cele bune,


                                                   

Un comentariu:

  1. De ani buni tot felul de asociatii de protectia animalelor profita de sitoatia cinilor fara stapin.Imi plac cinii ,dar faptul ca au devenit un pericol pentru o categorie de persoane mai ales din rindul copiilor si batrinilor ,faptul ca-si fac nevoile peste tot(strazi ,parcuri...) si transmit o serie de boli ,trebuie sa ne faca sa gasim o solutie,solutie ce o cautam de 20 de ani si nu mai apare.Avind in vedere ca solutiile acceptate pina acuma nu au dus macar la scaderea numarului de caini fara sapin singura solutie viabila e cea de eutanasiere,daca dupa ce au fost prinsi nu se gaseste o persoana serioasa si iubitoare care sa-l adopte.Am optat pt acesata solutie intrucit fica mea a fost muscata de 3 ori in copilarie si nu a fost deloc placut ,mai ales ca o data a fost muscata mergind spre scoala dimineata si nimeni nu a intervenit sa o ajute.

    RăspundețiȘtergere