vineri, 4 noiembrie 2011

Recensământul hoţiei şi al prostiei centralizat instituţionalizate.

De ce nu simplu şi ieftin dacă trebuie scump şi complicat!

Am să intru direct în subiect pentru că m-am săturat ca românii să mai fie prostiţi pe faţă de către marii profitori ai binefacerilor post revoluţionare. Ăştia nu mai au de unde fura fraţilor şi acum profită de orice situaţie ivită. Profită de recensăminte, asfaltează şi borderuiesc ce au mai făcut şi anul trecut, cheltuie bani pe străzi ce pe la primării apar asfaltate, canalizate şi adăpate de ani buni dar doar în acte,  vopsesc şi trasează inutil aleile ştiind că peste o lună se vor reasfalta şi retrasa , pun garduri de sârmă peste tot, chiar dacă e nevoie sau nu şi scot tot cu cheltuială mare pe spinarea noastră gardul verde căruia i-au trebuit zeci de ani şi îngrijire pentru a creşte, construiesc parcuri  şi  terenuri de sport prin zone total nelocuite pentru a mai cheltui aiurea bani etc.
 Hai să revenim la oile noastre,  acest recensământ care dincolo de cnp+eurile care au abătut atenţia publică de la adevăratele probleme,  a constituit înainte de toate pentru patrioţi, un mijloc la îndemână de creştere peste noapte a propriilor conturi bancare. Hai să facem un calcul simplu numai pentru formularele făcute pe hârtie din import dublu cretată,  când acestea ar fi putut fi tipărite bine mersi pe hârtie velină autohtonă la un pret de cel puţin cinci ori mai mic. Pentru ce atâta risipă?  Hârtia velină ar fi fost chiar mai indicată din punct de vedere tehnic pentru că este şi mai uşoară, deci cu atât mai ieftină, mai uşor de completat şi mai greu de rupt la îndoire fapt ce s-a întâmplat cu majoritatea formularelor  care se destramă cu uşurinţă. Ba chiar pericolul ruperii pe mijloc  fiind total exclus datorită texturii mult mai rezistente al acestui tip de hârtie velină autohtonă ,care nu crapă pe fibră la îndoire.
Pentru că suntem tot la preţul tiparului vă demonstrez că cerneala costă mult şi că nu era neapărat necesar să se coloreze în exces acele hârtii pentru că respectiva problemă de identificare se putea rezolva simplu doar cu o bulină sau un punct colorat imprimat pe fiecare formular, astfel costul cernelii tipografice care este foarte mare ar fi fost însutit mai mic. Atenţie cerneala este foarte scumpă, un kg de cerneală poate costa şi 30 sau 40 ron(cea mai ieftină) in condiţiile în care s-au tipărit zeci de milioane de formulare unele din ele inutile. La 1000-2000 de formulare se consumă cam un kg. de cerneală, ori noi suntem douăzeci de milioane de români plus case, plus străinii, plus plecaţii, plus gospodăriile, plus, plus, plus... Înteleg că pentru case dispersate în localităţi gen sate, comune trebuiau formulare separate dar nu înţeleg de ce acelaşi lucru trebuia făcut şi pentru marile oraşe unde predomină  cartierele de blocuri  cât de cât standard şi pentru care formularele pe gospodării si locuinţe ar fi putut fi făcute tabelar, la fel şi cele de persoane. Astfel s-ar fi putut economisi de cel puţin 10 ori    din valoarea cheltuielilor per ansamblu iar timpul de completare ar fi fost şi el mult mai mic necesitând  un număr restrâns de recenzori, care nu ar mai fi trebuit să scrie acelaşi lucru de şapte ori, pe nişte formulare dublu lucioase şi care se rup cu uşurinţă îngreunându-le munca. Genţile au fost de cacao iar mânerele sau rupt la primul drum deci altă cheltuială inutilă cu mapele pentru că mai eficiente ar fi fost nişte simple sacoşe imprimate care se puteau face sigur la sfert de preţ. Sutele de mii de pixuri care s-au dat recenzorilor pentru a scrie nu prea au putut fi utilizate deoarece aveau pasta uscată, deci o altă afacere dubioasă iar sutele de mii de manuale cu instrucţiuni au reprezentat şi ele o risipă de materiale, muncă şi bani pentru că la fel cu formularele se puteau face pe hârtie mai ieftină , chiar , ca ziar sau cu un număr mai mic de pagini şi fără coperti plastifiate pentru că odată ce recensământul a fost terminat, tot la gunoi ca maculatură vor ajunge sau vor fi revalorificate de aceeiaşi  profitori, că nu le va păstra nimeni în bibliotecă. Aşa că pierderile după cum vedeţi se adună în detrimentul cetăţeanului plătitor de taxe, dar în folosul şmecherilor care se controlează şi se acoperă unii pe alţii. Interesant este şi cum vor reuşi cei de la statistică să proceseze munţii de hârtie rezultată şi cu ce costuri care vor fi bănuiesc tot cu multe zerouri la coadă dar mai ales la cap..
Să fie oare prostie, hoţie sau şi una şi alta? Poate vreţi să facem un calcul simplu ca să vedeţi sumele astronomice care s-ar fi putut economisi şi care ar fi putut fi folosite pentru alte nevoi urgente ale ţării, sau poate că ţara nu are nevoi cine ştie şi atunci mai importante sunt buzunarele escrocilor care ne conduc.
Am tăcut până acum dar nu mai pot suporta să văd cum ne fură pe faţă ca pe nişte proşti. Ori nu mai au ce fura că s-a cam furat tot, şi în disperare de cauză folosesc orice prilej pentru acest unic scop. Sunt curios dacă aceste formulare s-au tipărit la tipografiile statului, pentru că în mod normal aşa ar fi trebuit şi cu ce marcă de hârtie pentru că noi nici hârtie nu mai suntem în stare să producem pe aceste meleaguri.
 Vă avertizez că sumele  ce ar fi putut fi economisite sunt fabuloase, nu mai vorbesc de timp, aşa că vă întreb, în situaţia în care sigur aceste operatii au fost efectuate prin tipografii clientelare, cine credeţi că a încasat  marile şpăgi naţionale?
De ce cu banii ce ar fi fost economisiţi nu s-ar fi putut construi case sociale, planta pomi, construi spitale sau moderniza cele desfiinţate, de ce nu s-ar fi dat banii înapoi care au fost furaţi de la pensionari sau salariaţi, sau  întocmite strategii de îngrijire şi salvare pentru copiii bolnavi, ori stimulate adevăratele talente româneşti, hrănite şi sterilizate animale în loc să fie eutanasiate, etc, etc.. Dar mai bine mor oamenii pe stradă de sărăcie şi pensionarii îngheaţă de frig prin case pentru că nu-şi vor putea mai putea plăti facturile care cresc interminabil de douăzeci de ani încoace.
Acum evidenţa este clară , aceşti bani se irosesc pentru buzunarele acelora care ne conduc şi care profită de lipsa noastră de atitudine civică şi de  încrederea pe care le-am  acordat-o, iar deciziile le aparţin în totalitate peste capetele celor  care i-au ales din păcate mai ales din lipsă de soluţii. Acum vedem cu precizie de cine suntem furati. 
Cine a condus această campanie ori e de-a binelea tâmpit ori e uns cu toate alifiile din lume. Ca cetăţeni ai acestei tări avem datoria morală să îi tragem la răspundere pe hoţi şi să îi pedepsim în virtutea legii drepte , pentru care mă încăpătânez totuşi să cred că  mai există.
Cât o să le mai permitem să ne prostească scotându-ne ochii cu slogane demagogice şi zeflemitoare gen " Pentru că fiecare contează", ultima batjocură utilizată pentru amăgirea maselor. Se mai ţin mult deştepţii ăştia de bancuri proaste pe seama noastră, cât îi mai tolerăm,... cât îi mai rabdă pământul..? De două mii de ani, în această tară pentru că nu vrem să fim solidari şi pentru că ne duşmănim şi invidiem între noi sloganul care triumfă este acest otrăvitor" Divide Et Impera",moştenit de la criminalii năvălitori romani şi care este în permanentă reinventat şi pus în aplicare de nemernicii şi borfaşii care sunt încă rânjind cu nesimţire printre noi.
Câtă vreme ne vom mai lăsa prostiţi şi călcaţi în picioare în numele ambiţiilor nemăsurate ale unor profitori vremelnici pentru care tara asta nu este decât un mijloc în sine de a-şi atinge mai repede interesele lor nesimţite timp în care alunecăm pe zi ce trece cu toţii la vale în prăpastia din ce în ce mai adâncă şi mai întunecată?.
 Pe când vom avea şi noi o conducere de stat competentă şi înţeleaptă care respectând poporul care i-a ales democratic va face un recensământ al şmecherilor, al borfaşilor, al hoţilor, al fabricilor dezmembrate , al fierului furat şi al utilajelor dezafectate sau al tuturor profitorilor politico-economici care ca nişte căpuşe nesătule sug sângele acestui popor de mai bine de 20 de ani prin metode la vedere, arhicunoscute dar neamendate la fel cu cele de mai sus şi pe când vom  avea parte de judecata cea dreaptă care se face doar în slujba dreptăţii şi adevărului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu